Четири години празнува най-големият клуб по зумба във Велико Търново

Велико Търново Лайф

04-05-2019, 08:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За четири години стотици великотърновци се влюбиха в динамичния танц

Зумбата е новият хит на Велико Търново! За четири години стотици великотърновци се влюбиха в този динамичен танц, благодарение на инструктора Борислав Иванов от UN BESO. Днес той ще събере всички свои приятели на двоен празник – четвъртия рожден ден на най-големия клуб по зумба в Старата столица и личния му 28-и рожден ден.

Над 150 гости от цялата страна ще празнуват двойния празник в бар “Rocka Rolla”. Партито започва от 21:00 ч. и на него са поканени дори боляри, които още не са се докоснали до енергичните тренировки. Специално за събитието пристигат инструктори от седем града, които са сред топ-имената в зумбата. Сред гостите са Борис Панайотов от Сливен, Велина Спасова от София, Гергана Начева от Казанлък, Георги Цанев от Варна, Юлия Маринова от Русе, Катя Борисова от Габрово и Слави Анастасов от Троян. Така те ще засвидетелстват и важното място, което Борислав Иванов има сред инструкторите по зумба в страната.

„Зумбата е съчетание от много видове танци под звуците на салса, меренге, хип хоп, регетон и много други забавни танцови ритми. Същевременно е и фитнес и аеробика. Зумбата е забавна тренировка, тя е усмивка и настроение!“, разкрива тайната на големия интерес към този спорт Борислав. „При нас идват всякакви хора – от 16 до 55-годишни от всякакви професии. Те съчетават разтоварването и намират нови приятелства. И са завладяни от разнообразието от движения и от ритъма на танца. Всяка песен е различна, а с танца натоварваме различни групи мускули“, обяснява инструкторът.

В България зумба се практикува от седем години, а от отварянето на група и във Велико Търново клубът се радва на неспирен интерес. „Благодарение на момичетата от UN BESO, които ми гласуваха доверие, изкарах сертификата за зумба и започнах с тренировките“, разказва Борислав, за когото танците са емоция и страст.

„От 300 до 500 калории се изразходват на тренировка. Започваме с песен за загряване и продължаваме с по-бързи песни. Финалът е с йога-зумба – разтягане на бавна песен за съединяване на духа и тялото“, казва Борислав. Той е и единственият лицензиран инструктор по STRONG by Zumba във Велико Търново. «По време на STRONG by Zumba, чрез използване на собственото тегло, ще подобриш мускулната си издръжливост и тонус, и ще повишиш горенето на калории. Движението в синхрон с музиката те мотивира да работиш по-усилено до достигане на предела на възможностите ти“, казва треньорът.

Незабравима част от четиригодишната история на клуба са и редовните зумба-екскурзии, на които членовете на групата разпускат на красиви места из България, докато практикуват своето хоби.

От месец май във Велико Търново стартират и новите групи по зумба. Тренировките ще се провеждат в понеделник и вторник от 18:30 ч. и в сряда от 19:30 ч. Новата група STRONG by ZUMBA ще провежда занятията си в понеделник от 17:30 ч. и в сряда и четвъртък от 18:30 ч.

UN BESO art & dance center се намира във Велико Търново, ул. Никола Габровски 2, в „Дома на красотата“. Цялата програма на тренировките можете да намерите на адрес: www.unbeso.bg

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов