Община Севлиево получава близо 2 млн. лв. безвъзмездна помощ по три проекта

Животът

04-05-2019, 16:00

Снимка:

община Севлиево

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Започва рехабилитация на уличната мрежа, реконструкция на детски градини и строеж на спортно игрище

Община Севлиево спечели безвъзмездна финансова помощ за три проектни предложения по подмярка 7.2. ,,Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г..

Трите проекта са „Рехабилитация и реконструкция на улици в град Севлиево“, „Основен ремонт, реконструкция и закупуване на обзавеждане на ДГ „Мечо Пух“ с. П. Славейков, бази с. Душево и с. Градница, община Севлиево“ и „Изграждане на мултифункционално спортно игрище в ОУ „Христо Ботев“, УПИ – VII, кв.76, гр. Севлиево“.

Проектът „Рехабилитация и реконструкция на улици в град Севлиево“ е на стойност  1 139 261,19 лв. и е 100% безвъзмездна помощ, с продължителност 24 месеца. По него се предвижда реконструкция и рехабилитация на улични и тротоарни настилки в град Севлиево и включва улиците "Цар Симеон", "Росица" и част от улица "Стара Планина". „Благодарение на тази инвестиция ще се организира и регулира движението по едни от най – натоварените улични трасета от транспортната схема на града. Всичко това ще бъде направено в съответствие със съвременните изисквания. Проектът също така ще доведе и до осигуряване на безопасно и безпроблемно придвижване на хората и превозните средства в града ни“, заяви кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Вторият проект е „Основен ремонт, реконструкция и закупуване на обзавеждане на ДГ „Мечо Пух“ с. П. Славейков, бази с. Душево и с. Градница, община Севлиево“. Той е на стойност 758 805,94 лв., 100% безвъзмездната помощ и изпълнението му ще продължи 24 месеца. Проектът обхваща детската градина "Мечо Пух" с. П. Славейков - базата за изнесено обучение в с. Душево и базата за изнесено обучение в с. Градница. Предвидено е да се направи основен ремонт на сградите, реконструкция и внедряване на мерки за енергийна ефективност, съобразени със съвременните нормативи и строително – технически възможности. Всички мерки са свързани и с безопасната експлоатация, хигиената, опазването на здравето на децата, икономията на енергия и топлосъхранение, както и подобряването на общия естетически вид на сградите.

Проектът за „Изграждане на мултифункционално спортно игрище в ОУ „Христо Ботев“ е на стойност 97 541.62 лв., а безвъзмездна помощ по него е 100%. Планирано е проектът да е с продължителност 24 месеца. Проектът за мултифункционалното игрище е изготвен във връзка с подобряването на спортната база на I ОУ "Христо Ботев" в гр. Севлиево. Инвестиционните намерения на общината са за изграждане на спортно игрище с ажурна ограда, позволяваща тренирането на няколко вида спорт. Теренът е ситуиран в южната част на двора на I ОУ „Христо Ботев“, върху съществуващата асфалтова площадка. Допълнителна площ е предвидена около игралните полета – зона за сигурност и комуникация. Използваната настилка за игрището е изкуствена трева с височина 20мм, която позволява практикуването на два вида спорт. Прилежащата към терена ограда ще се изгради от мека мрежа, фиксирана за метални пилони с височина 6 метра. Осветлението за новото игрище ще се осигурява от енергоспестяващи LED прожектори, разположени в четирите ъгъла на игрището. Общата площ на мултифункционалното спортно игрище е 459 кв. м като от нея площта на тренировъчните полета за футбол или баскетбол е 375 кв. м. Игрището се използва от ученици и граждани.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов