Орлин Горанов, Искрен Пецов и Руслан Мъйнов се включват в концерт в помощ на Никол

Мисия

06-05-2019, 14:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Благотворителната проява ще е на 22 май от 18,30 часа в МДТ „Константин Кисимов”

Благотворителен концерт за набиране на средства за втория етап от лечението на 18-годишната Никол Владкова  организират учениците от ПМГ „Васил Друмев”. Концертът ще се състои  на 22 май от 18,30 часа в МДТ „Константин Кисимов”. В програмата безвъзмездно ще участват Руслан Мъйнов, Орлин Горанов, Йордан Маринов, Искрен Пецов, Духовият оркестър при Националния военен университет, попфолк певецът Галин, хип хоп „Бандата на ръба”, изпълнители от спортен клуб ЗОКИ, танцьорите от „Търновска царица”, Лилия Ангеличева, Гергана Стоянова и малкият талант от Горна Оряховица Александър Момински. Поканите на цена от 20 лева са в продажба от днес в билетните каси  на театъра.  620 са местата в голямата зала, а очакваните приходи са около 12 400 лева, съобщи десетокласничката Лидия Георгиева.

65 хиляди евро за по-малко от месец събраха учениците от началото на кампанията в подкрепа на Никол. В инициативата се включиха Община Велико Търново, местни фирми и предприятия, общественици, граждани, познати и непознати на момичето. Средствата вече са похарчени в първия етап на лечение на заболяването, което е включвало химио- и лъчетерапия.

Никол Владкова е зрелостник на ПМГ „Васил Друмев”. Развива рядко онкологично заболяване – сарком на меките тъкани в областта на шията. „Всеки може да изпадне в такава ситуация. Затова е важно да сме единни и да покажем, че в България има общество. Ние сме хората, които можем да променим всяко едно нещо към по-добро. Ние,  младите, го доказваме и ще продължим да го правим”, заяви единайсетокласникът Мартин Мартинов.

Денислав Караиванов поддържа всекидневна връзка с Никол. „Тя е едно от най-близките момичета в живота ми – страхотен човек и добра душа”, сподели Денислав. По негови думи състоянието й в момента е добро и стабилно. „Тя вярва, че ще се оправи. Нейната енергия ни дава енергия и на нас да продължим кампанията”, увери Денислав.

Директорът на гимназията Ангел Гушев сподели, че е впечатлен от енергията на проведените досега десетки инициативи в помощ на Никол. Според него кампанията показва, че могат да се случват и позитивни неща, без да се търсят корист и други действия.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов