Инж. Добрев: Шести май е повод да почетем синовете на България, дали живота си за нашата свобода

Мисия

06-05-2019, 11:24

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поздрав за Деня на храбростта на кмета на община Горна Оряховица

Уважаеми жители и гости на Община Горна Оряховица,

Днес е Гергьовден – българският празник, който събира в едно ценностите на трудолюбието и вярата на всички българи.

Честваме го през пролетта, когато природата се възражда за живот. Може би на това се дължи богата му символика за стопаните. Днес започва земеделската година, а с нея и надеждите за берекет. Както мъдро са казали нашите прадеди – всяка капка дъжд става жълтица. Коли се не кое да е агне в стадото, а най-здравото първородно – сила и благодат да бъде в семействата!

Днес се меси обреден хляб, връзват се люлки, за да се люлеят младите – и колкото по-нависоко се издигат, толкова да израстат посевите. Колкото по-окичена с цветя е люлката – толкова по-пъстри да са мечтите!

Гергьовден е!

Ден на храбростта и празник на Българската армия, тъй като в пантеона на православието не друг, а именно Свети Георги е Победоносец!

Шести май е повод да почетем синовете на България, дали живота си за нашата свобода и независимост! Прекланям се пред подвига и саможертвата на загиналите в битки за нашето Отечество!

Прекланям се пред смелостта и себеотрицанието им!

Днес – в Деня на храбростта, изказвам личното си уважение към хората – военни и цивилни, ангажирани с високата отговорност да бранят нашата свобода и на чиято помощ разчитаме в критични ситуации.

Вашият труд е важен за мен! Знам, че е денонощен, изискват се много сили и кураж в критични ситуации. Много често смелостта, която проявявате, остава анонимна за гражданите. На Вас и Вашите семейства благодаря, че сте героите в нашето време, гарантите за националната сигурност и за мира!

 

Честит празник, скъпи съграждани!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов