Приключи кръг от националния BG-X Ендуро шампионат край Габрово

Спорт

06-05-2019, 15:00

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В надпреварата се включиха общо 110 участници от цялата страна

Приключи кръг от националния BG-X Ендуро шампионат край  Габрово. В надпреварата се включиха общо 110 участници от цялата страна. Отличията на победителите връчи кметът на Габрово Таня Христова.

Теодор Кабакчиев от Габрово отново бе най-добре представилият се състезател в клас „Профи“. При дамите Габриела Мартинова от „Екстрийм Рейсинг“ стъпи най-високо на почетната стълбичка.

В клас „Експерт“ победител стана Драгомир Добрев от МК „Боляри“. В клас „Стандарт“ първото място зае Мирослав Стоянов от СК „Велико Търново“, а в клас „Сеньор“  -  Стоян Пачарозов от „WinBet Hard Riders“.

Надпреварата бе организирана от местния клуб „Екстрийм Рейсинг“. По традиция състезанието се проведе в две дисциплини – навигация и ендурокрос.

Навигацията се проведе в събота - 4 май в местността Узана. Трасетата бяха по изцяло естествен терен и с трудност, съобразена с възможностите на състезателите за съответния клас. Ендурокросът в неделя бе на полигона край село Донино. Състезанието бе на затворено трасе с естествени и изкуствени препятствия.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов