В Свищов отбелязаха тържествено Деня на българската армия

Мисия

06-05-2019, 16:27

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Духовият оркестър при 55-ти Инженерен полк – Белене изнесе концерт

Тържествената програма, организирана от Община Свищов по повод Диня на българската армия, започна със шествие от пл. „Алеко” до пл. „Велешана”. То бе предвождано от представители на 55-ти инженерен полк – Белене, а в него се включиха още кметът на общината Генчо Генчев, представители на Общинската администрация, общински съветници, граждани. 
В 10.30 часа започна тържествената церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите воини. Водещ бе Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство” в Община Свищов.
Слово пред присъстващите произнесе Румен Райков – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в град Свищов. 
Венци и цветя в знак на признателност поднесоха подп. Николаев – представител на 55-ти инженерен полк – Белене и кметът на Община Свищов Генчо Генчев. Също така бяха поднесени от името на председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов и от ректора на СА „Димитър А. Ценов” доц. д-р Иван Марчевски. Пред Паметника на 33-ти Свищовски полк цветя положиха още зам.-кметовете Пламен Петков и Бедри Алиев, началникът на Районна служба пожарна безопасност и защита на населението инж. Светлин Михайлов, представители на културни институцции, училища, правителствени и неправителствени организации.
Честването на празника продължи с тържествен концерт на Духовия оркестър на 55-ти инженерен полк – Белене в Градската градина
Също днес, малко след службата, която по традиция се отслужва на този ден в църквата „Света Троица” бе раздаден курбан за Гергьовден. Организатор на инициативата, която се провежда за петнадесета поредна година, е фондация „Ангели от Лим”. Съвместно със служители от дирекция „Социално подпомагане” – Свищов бе раздадена агнешка курбан-чорба за здраве и благополучие.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)