Младежи от Горна Оряховица и Свищов получиха Наградата на херцога на Единбург

Мисия

08-05-2019, 18:10

Снимка:

Награда на херцога на Единбург

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В церемонията участваха президентът Румен Радев и Н.Пр. Емма Хопкинс, посланик на Великобритания

Международната програма „Награда на херцога на Единбург“ насърчава младите хора да изискват повече от себе си, да се самоусъвършенстват  и да постигат целите си. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото награждаване на български младежи, постигнали златно и сребърно ниво в Международната награда на Херцога на Единбург – България. Президентът посочи, че в рамките на програмата младите хора сами поставят своите цели и задачи, опознават себе си и развиват полезни качества и умения.

Наградата на херцога на Единбург вече над 60 години е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Млади хора -  ученици и студенти на възраст от 14 до 24 години, участват в програмата на три нива: бронз, сребро и злато. Държавният глава Румен Радев е патрон на международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург- България“.

„Тази програма е насочена изцяло в интерес на обществото. С придобитите знания и умения младежите се подготвят да бъдат полезни, ефективни и честни граждани“, посочи Румен Радев. Президентът подчерта важната цел на последните два етапа на програмата – „Сребро“ и „Злато“, а именно да развиват лидерските умения на младите хора и поздрави младежите за смелостта и куража да заявяват открито своите стремежи и амбиции и да не пестят труд и енергия, за да ги постигнат.

Президентът връчи значки и сертификати на 45 младежи от София, Плевен, Козлодуй, Горна Оряховица, Свищов, Пловдив и Оряхово, които благодарение на програмата са развили ключови житейски и лидерски умения.

Сред гостите на церемонията бяха Емма Хопкинс, посланик на Великобритания в България, Любомира Велчева – изпълнителен директор на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“ и Светлозар Петров - председател на Почетния тръст на наградата в България.

Програмата е важна, защото провокира формиране на ценности чрез практика и развива личности, заяви посланик Ема Хопкинс и поздрави всички участници и техните ментори.

В резултат на развитието на Наградата в България към днешна дата над 750 младежи от 56 Лицензирани организации активно постигат своите цели в индивидуалната си програма в 21 града в България. А за да не загубят посоката по пътя, 300 обучени Лидери подкрепят младежите, по време на тяхното израстване.

Ако сте училище или организация, която би искала да създаде среда за следващите младежи, постигащи Наградата, може да кандидатствате и станете част от семейството на Наградата, като попълните следната регистрационна форма най-късно до 20.05.2019.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)