Инж. Даниел Панов : Категорично съм против продажбата на имоти, попадащи в обхвата на Нова болница

Мисия

08-05-2019, 20:53

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представителят на Общината няма да подкрепи въпросната продажба на Общото събрание на акционерите

„Категорично съм против продажбата на имоти, попадащи в обхвата на Нова болница. В интерес на всички великотърновци и на жителите на областта е да се запази цялата територия, обособена като База 1.” - това заяви на извънредната сесия на Великотърновския общински съвет тази вечер кметът инж. Даниел Панов.

На заседанието бяха обсъдени намеренията на ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ за продажба на имоти, за да бъде осигурен пълният размер на средства за строителството на новия корпус.

Двата терена в Нова болница са необходими на здравното заведение и във връзка с Държавния военно-временен план, и предвид Националния план за защита при бедствия и аварии, който изисква консолидиране на лечебната дейност. Терените са нужни и при разширяване на легловата база. Именно заради това преди години е отказана реституцията им. За тези имоти представителят на Община В. Търново на Общото събрание на здравното заведение ще гласува „против“, решиха съветниците тази вечер.

„МОБАЛ се нуждае от средства за дофинаснсиране на строителството на новия корпус. Затова подкрепих продажбата на обектите на трите сгради,  попадащи в територията на т.нар. Стара болница, както и имота в с. Вонеща вода. Предмет на разпореждане са само сгради, които не се ползват за лечебна дейности, но не и земята. Тези сгради не се ползват за лечебна дейност от МОБАЛ. Продажбата дава възможност и за запазване на дейността на частната кардиология.” – подчерта кметът Панов. За тези имоти представителят на Община Велико Търново ще гласува със становище „За“ на Общото събрание на акционерите.

Мотивирано становище по тези въпроси представи и изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Стефан Филев. Той подчерта, че средствата от продажбата на терена, върху който бе построен нов хипермаркет, са налични, но е нужно допълнително финансиране за новия корпус.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов