43 сгради в областта вече са санирани по Националната програмата за енергийна ефективност

Мисия

09-05-2019, 08:25

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът Даниел Панов домакинства работна среща с ръководството на Камарата на строителите

43 сгради в област Велико Търново вече са санирани по Националната програмата за енергийна ефективност. Това стана ясно на работна среща между ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ), кметове на общини от област Велико Търново и областния управител проф. Любомира Попова. Организатор на срещата, която се проведе в заседателната зала на Община Велико Търново, беше Областното представителство на КСБ  – Велико Търново. 
"За периода от 2016 г. до края на 2018 г.  на територията на областта седем общини са се възползвали от Националната програмата за енергийна ефективност.  43 сгради вече са санирани по тази програма, като 19 от тях са въведени в експлоатация през миналата година. Благодарение на съвместните усилия на областна администрация и общините постигаме добри резултати за осигуряване на по-добър живот на хората. По отношение на новия Закон за устройство  на територията с нетърпение очакваме наредбата в която ще се прецизират таксите и формата на документите", каза проф. Попова.
По време на дискусията беше обсъдена темата „Строителството през 2019 – 2020 г. – Перспективи, инвестиции и проблеми в бранша“. Домакин на разговорите бе кметът на Велико Търново Даниел Панов, а в дискусията участваха и инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на Камарата; инж. Николай Николов, зам.-председател на УС на КСБ и председател на ОП на КСБ – Бургас; инж. Мирослав Мазнев, изп. директор на КСБ; инж. Любомир Шербетов, председател на ОП на КСБ – Велико Търново; кметове и представители на общини. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов