Станислав Стоянов: Десните хора имат най-голям интерес да гласуват на 26 май - velikotarnovo.utre.bg

Станислав Стоянов: Десните хора имат най-голям интерес да гласуват на 26 май

09 май 2019, 13:57 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Почти 60 % от законите, които се приемат в Народното събрание, са в резултат на европейското законотворство, припомня депутатът от ГЕРБ

Почти 60 процента от законите, които се приемат в Народното събрание, са в резултат на европейското законотворство. Важно е в Европейския парламент да има такива хора, които разбират значението на приеманите там актовете, за да защитават българския интерес. Това заяви народният представител от ГЕРБ – Велико Търново Станислав Стоянов. Най-демократично избраният орган - ЕП, е от голямо значение за страната ни, убеден е той.

„Европейските избори не бива да бъдат подценявани, защото случващото се в европарламента има огромно отражение върху бизнеса и обществените отношения на всяка държава-член на ЕС, включително България“, коментира народният представител от най-голямата парламентарна група у нас. По думите на Стоянов, най-заинтересовани от тези избори би трябвало да бъдат най-активните, интелигентни, предприемчиви и работещи хора, което е профилът на дясно мислещия човек.

„Апелирам именно към десните хора – вместо през многото почивни дни около датата на изборите, да пътуват до Беломорието, нека предпочетат да бъдат тук и да гласуват на 26 май“, заяви Станислав Стоянов, който преди да влезе в НС управляваше успешната си рекламна компания.

До момента представителите от ГЕРБ/ЕНП са показали, че са най-полезни за българските предприемачи, категоричен е Стоянов. Като пример той даде петгодишните усилия на евродепутата с информационен офис във В. Търново Ева Майдел, която работи за улесняване на българския бизнес с инициативи като намаляването на таксите за преводи в евро, привличането на над 800 млн. лв. по Плана „Юнкер“ за българските компании, както и създаването у нас на първото в ЕС звено за консултации и техническа помощ за еврофинансиране.

„Видя се, че за Ева Майдел и досегашните ни евродепутати от ГЕРБ, няма затворени врати в европейските институции. Убеден съм, че занапред ще бъдат и още по-полезни, а като човек, който има поглед над икономическата ситуация у нас в момента, вярвам, че нещата ще се подобряват с още по-бързи и осезаеми темпове - при настоящото добро управление и в синхрон с дейни, отговорни и компетентни евродепутати“, каза Станислав Стоянов. Той изрази увереността си, че за всички най-добре би било, ако ГЕРБ и СДС, които се явяват на изборите под номер 12 в бюлетината, излъчат най-много представители в ЕП.

Станислав Стоянов сподели и мнението си, че е много важно в Европа да няма кавгите, които виждаме да се провокират на национално ниво, а всички 17 души, които ще представляват България в европейския парламент да работят в синхрон.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета