С 3 млн. лв. асфалтират улиците с подменени водопроводи в Свищов

Мисия

09-05-2019, 17:10

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще бъдат ремонтирани над 45 улици в града

Около 3 млн. лв. ще бъдат инвестирани в асфалтирането на повече от 45 улици в Свищов. Средствата са осигурени от пътния заем, който Общината изтегли целево и средства осигурени от правителството с Постановления на МС.

Машините започнаха работа от ж.к. „Рила“ № 6 в крайдунавския град, където вече е подменен водопроводът. След като приключи асфалтирането на комплекса, машините ще продължат своята работа в ж.к. „Химик“ и прилежащите улици, на които през изминалата година бе сменен водопровода. След това поетапно ще бъдат асфалтирани всички останали улици с подменени водопроводи, на които предварително ще се направена хидравлична проба на водопроводната система, ще бъдат трамбовани и подготвени за полагане на асфалт.

Пред местни медии кметът Генчев потвърди, че работата върви по график и помоли жителите на града, когато видят пътно-строителната техниката да се позиционира на техните улици да съдействат и да освободят улиците от превозни средства и материали, които биха затруднили полагането на асфалт. Той уточни, че своевременно ще бъдат информирани гражданите за графика на асфалтиране и апелира жителите на Свищов да се обръщат към Община Свищов за решаване на възникнали ситуации по време на ремонтните работи, за да се реши адекватно всеки индивидуален казус, без да се стига до саморазправа с работниците. Изключително строг контрол ще има по отношение на качество на изпълнение и полагане на материалите, допълни още той.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов