Свищовски ученици гостуваха в Стопанска академия по повод месеца на кариерното развитие

Велико Търново Лайф

10-05-2019, 10:19

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четвъртокласниците изучават СИП „Предприемачество”

Ученици от 4 „а” клас на СУ „Н. Катранов”, водени от класния си ръководител Ценка Димитрова и Иваничка Георгиева (възпитател), гостуваха в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Повод за посещението на 25-те четвъртокласници бе изучаваният от тях свободно избираем предмет „Предприемачество” и опознаването на професиите в родния им град. В месеца за кариерно развитие на учениците са планирани дейности и посещения в реална работна среда, свързани с практическото измерение на професии, част от които се практикуват и от родители на самите деца от класа.

В Стопанска академия гостите бяха посрещнати от гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг” към Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. В ролята на домакини бяха още гл. ас. д- р Евелина Парашкевова-Великова и гл. ас.д-р Любка Илиева – родители на две от децата. В аулата на Академията гостите бяха приветствани от гл. ас. д-р Юлиян Господинов, който представи дейността на Висшето училище и професията на академичния преподавател. Отговаряйки на множеството въпроси от страна на гостуващите ученици, той им поясни какво е студент и аудитория, как се става студент и как се обучават студентите.  
В академичния музей гостите бяха посрещнати от уредника Маргарита Дончева. С интересна беседа, поднесена по достъпен и увлекателен за децата начин, тя им представи историята на свищовското висше училище и на Дарителя – Димитър Ценов. За гостуващите ученици бяха осигурени подаръци – рекламни материали от Академията, а от родителите – лакомства.   



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов