ВТУ е домакин на Шести семинар по фразеология с испански език

Животът

10-05-2019, 11:11

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гост-лектори в това издание на семинара са едни от най-значимите преводачи и специалисти

В пълната със студенти и преподаватели зала „Европа“ на Ректората във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се провежда Шести семинар по фразеология с испански език.
Гост-лектори в това издание на семинара са едни от най-значимите преводачи на художествена литература и специалисти в превода на испанска фразеология доц. д-р Веселка Ненкова, доц. д-р Стефка Кожухарова, д-р Боряна Кючукова-Петринска и Лаура Суарес Кампос от Университета в Сарагоса, Испания.
На събитието присъстват студенти, изучаващи испански език като първи или втори чужд език от всички курсове в университета. Добрата езикова подготовка на бъдещите преводачи е приоритет на преподавателите от специалност „Приложна лингвистика” и този семинар дава изключителна възможност на студентите с испански език във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ да разширят своя хоризонт и да открият нови възможности за бъдещата си професионална реализация.
Семинарът е съвместна инициатива на катедра „Романистика” към ВТУ и Институт „Сервантес” - София. Той е част от програмата на Майските дни на Филологическия Факултет.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов