Общинското ръководство в Свищов със специален поздрав към абитуриентите - velikotarnovo.utre.bg

Общинското ръководство в Свищов със специален поздрав към абитуриентите

10 май 2019, 14:02 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

  • Снимка:
    община Свищов

Градоначалникът благодари на учителите за всеотдайния им труд

За втора година, по покана на кмета Генчо Генчев, пред сградата на община Свищов с весели възгласи се събраха бъдещите абитуриенти. Младите хора пристигнаха заедно със своите класни ръководители, които споделиха тяхната емоция.

Приветствени думи към зрелостниците отправи кметът на Свищов Генчо Генчев, който им пожела смели мечти и упоритост в тяхното осъществяване. Градоначалникът благодари на учителите за всеотдайния им труд, а учениците посъветва никога да не забравят хората, които са ги водили по пътя на знанието.

С почетни грамоти бяха наградени най-отличените дванадесетокласници, които със знанията и уменията си са допринесли за издигане авторитета на своето училище и своя град. От името на общинското ръководство, всички зрелостници получиха по една значка, с надпис: „Аз обичам Свищов!“, с пожелание да се развиват успешно и с обич да градят бъдещето на своя град.

Специален жест към випускниците бяха изпълненията на Преслава Петкова и Карина Георгиева от клуб „Естрада“, които със своите песни допринесоха за приятните емоции на всички присъстващи.

В края на събитието абитуриентите, техните учители и представителите на общинското ръководство си направиха обща снимка, за спомен от вълнуващия ден.

През 2019 година в Свищов ще завършат средното си образование 245 ученици от 11 паралелки.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета