Нова детска площадка и фитнес зона бяха открити в Ресен

Мисия

10-05-2019, 15:14

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С 30% повече първокласници ще има във великотърновското село тази есен

Съвременна детска площадка и фитнес зона на открито вече радват жителите на великотърновското село Ресен. Новите придобивки са факт след реализацията на проект на кметството, финансиран по програма „Местни инициативи“ на Община Велико Търново. Пространствата за игра и спорт бяха официално открити от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, българския еврокомисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел, кметицата на Ресен Йорданка Колева и деца от селото.

Даниел Панов обяви, че през новата учебната година в училището ще има с 30% повече първокласници спрямо настоящата. „Всички трябва да се радваме и да се гордеем, защото в Ресен има много деца и в детската градина. Това се дължи на добрата работа между Община Велико Търново, кметството в селото, но и на всички вас – жителите на Ресен. Благодаря ви, че сме заедно в усилията си да направим нашите села все по-добри места за живеене, да създаваме добри условия за децата – бъдещето на нашата община“, каза кметът Даниел Панов. Той добави, че и през настоящата година програма „Местни инициативи“ ще е с бюджет от близо 500 000 лева, а в Ресен ще бъдат ремонтирани улици. Панов припомни как след години чакане, с помощта на правителството бе основно обновен пътят Самоводене – Ресен – Обединение. „Надявам се, че Мария Габриел като еврокомисар да помогне Програмата за развитие на селските райони да стигне и до нашите села в община Велико Търново“, завърши Панов.

Еврокомисар Мария Габриел поздрави всички присъстващи със Световния ден на физическата активност, който е отбелязван на 10 май. „Интернет и новите технологии не бива да лишават децата от това, което винаги ще ни отличава от машините – нашите социални контакти и емоционални отношения. Грижата за децата е отговорност за бъдещето. Поздравявам кмета на село Ресен Йорданка Колева и кмета на община Велико Търново Даниел Панов за инвестицията. Нека тази площадка се оглася от детски смях, да бъде място за социални контакти и да прави село Ресен живо българско село на традиции и бъдеще“, коментира Мария Габриел.

Празникът продължи с шоу и игри за децата в с. Ресен. Гости на откриването бяха също областният управител проф. Любомира Попова и общински съветници.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)