Философският факултет на ВТУ връчи наградите от Третото национално ученическо състезание

Животът

10-05-2019, 15:27

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На събитието бе представен и сборникът "25 години специалност "Философия"

Деканът на Философския факултет на Великотърновския университет проф. д-р Даниела Тасевска връчи наградите на лауреатите от Третото национално ученическо състезание за философско есе.
Учениците писаха есета по предварително обявени теми и бяха оценявани от комисия на преподаватели от катедра "Философски науки". Младежите, които тази година завършват могат да използват своите оценки от състезанието, за да кандидатстват с нея във Философския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Грамоти и сертификати получиха и техните учители за отличната подготовка през времето на обучението в училище.
Победители и в двете възрастови групи бяха от СУ "Максим Горки" в град Стара Загора с учител Станислав Георгиев - Сава-Калина Ангелова (12 клас) и Александрина Петрова (10-11 клас).
Лауреатите представиха своите есета, като модератор на събитието бе проф. д.н. Вихрен Бузов, зам.-ректор по управлението на качеството и акредитацията на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", и ръководител на катедра "Философски науки". В конкурса участие взеха 21 ученици при абитуриентите и 29 при по-малките от 14 училища в страната. На лауреатите бе дадена възможност да публикуват своите есета в сборник на Философския факултет.
На събитието бе представен и сборникът "25 години специалност "Философия" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов