Окръжен съд Велико Търново остави за постоянно в ареста трафиканта на бежанците от с. Янтра

Крими

13-05-2019, 15:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

48-годишният Ангел Велев е лежал в унгарски затвор за същото престъпление

Със свое определение днес Окръжен съд Велико Търново потвърди наложената мярка за неотклонение „задържане под стража” на 48-годишния Ангел Велев, обвинен в трафика на 26 афганистанци, спипани в горнооряховското село Янтра.

Мярката, наложена от Горнооряховския районен съд, беше обжалвана от защитата на Велев, която искаше по-лека мярка или алтернативно да не бъде взета никаква мярка за неотклонение. Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

48-годишният Ангел Велев е от СТражица, а преди време година и половина е бил в унгарски затвор за същото деяние. Сега той е привлечен като обвиняем по обвинение на Районна прокуратура Горна Оряховица за това, че на 3 май в землището на горнооряховското село Янтра противозаконно подпомогнал група от 26 афганистански граждани да пребивават и преминават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Деянието е извършено, чрез използване на лек автомобил „Форд“.

При разпитите за случая със заловените афганистанци в землището на село Янтра е установено, че уговорката била за плащане на по 5000 евро на човек, за да бъде преведена групата до Франция. От събраните до монета доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е обвинен.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)