Словашкият посланик се срещна с ректора на ВТУ

Животът

14-05-2019, 12:25

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Н. Пр. Мануел Корчек ще търси словашки компании за стаж на български студенти

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов посрещна във Великотърновския университет Н. Пр. Мануел Корчек, извънреден и пълномощен посланик на Словашката република в България, и г-жа Ивана Марксфелдова, консул в посолството на Словашката република в нашата страна.
На срещата бяха обсъдени сътрудничеството със словашкото посолство, изучаването на словашкия език във Великотърновския университет, междууниверситетските договори за сътрудничество, както и бъдещи съвместни инициативи.
По време на разговора си с проф. Христо Бонджолов Негово превъзходителство се ангажира да проведе разговори със словашки компании, които да предложат стаж на български студенти, изучаващи словашки език.
Изучаването на словашки език във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ започва през 1979 г., когато е открит първият лекторат по словашки език в български университет по междудържавна спогодба. В момента словашки език, литература и култура се изучават в рамките на бакалавърските програми, а също в магистърска и в докторска програма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов