Жителите на Свищов ще се радват на обновена паркова зона

Мисия

14-05-2019, 14:22

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това става с подкрепа от националната кампания на МОСВ „За чиста околна среда – 2019“

С подкрепа от тазгодишната национална кампания на МОСВ „За чиста околна среда – 2019“ жителите на град Свищов ще се радват на обновена паркова зона в един от големите квартали на града. С осигурения общ бюджет в размер на 9965,00 лева ще бъдат почистени битовите и растителни отпадъци, ще се озелени и облагороди детската площадка в квартал „Дунав“, ще се обновят парковите и детските съоръжения, намиращи се в парка на жилищния комплекс. Със средствата от МОСВ, в рамките на 6 месеца, ще се обособи чиста, приятна и привлекателна среда, която ще даде възможност за отдих и спорт, както на младите хора, така и на хората средна възраст – живущи и пребиваващи в града.

Кметът на Свищов Генчо Генчев, в присъствието на жители на квартала и представители на общинска администрация, даде старт на строителните дейности. Той пожела ползотворна работа и удовлетворяващи резултати. Трогателен момент беше, когато една от майките в квартала изрази своята благодарност към ръководството на Общината, за положените усилия за реализирането на този така очакван от всички проект.

Основната цел на проекта е повишаване на екологичната култура и навлизане в съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда. Създаване на по-красива жизнена среда и обновяване облика на парка, чрез изпълнение на дейности, свързани с почистване, залесяване, ремонт на съществуващи и доставка на нови паркови и детски съоръжения.

Изпълнението на проекта ще донесе дълготрайни резултати за подобряване на жизнената среда и осигуряване на по-здравословни и естетически условия за живот на населението в населеното място, като същевременно развие партньорство между местната власт и жителите на населеното място, за решаването на въпроси, свързани с опазването и подобряването на жизнената среда.

Изпълнението на проекта ще промени изцяло облика на квартал „Дунав“, придавайки му нова естетична и красива среда. Облагородяването на парка в жилищния комплекс ще осигури здравословна среда на живот, подходяща за отдих на живущите.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)