Извънредният и пълномощен посланик на Държавата Палестина у нас посети ВТУ

Животът

14-05-2019, 14:40

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Н. Пр. д-р Ахмад Ал Мадбух изнесе лекция пред студентите за отношенията между държавите ни

Ректорът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов проведе работна среща с Н. Пр. д-р Ахмад Ал Мадбух, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България.
Негово Превъзходителство е в нашия университет, за да изнесе публична лекция пред студенти от Стопанския факултет на тема „Развитие на българо-палестинските отношения“.
По време на срещата беше обсъдено изучаването на арабски език във Великотърновския университет, както и бъдещи съвместни инициативи в областта на образованието и науката.
Проф. Христо Бонджолов отправи покана към Н. Пр. д-р Ахмад Ал Мадбух при откриването на новата 2019/2020 академична година през октомври Великотърновският университет да бъде домакин на среща на Съвета на арабските посланици в България.
Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ е второто висше училище в България, в което се изучава арабски език, но специалността „Приложна лингвистика с втори чужд език – арабски“ е уникална за страната.
В момента арабски език се предлага като втори чужд в специалността „Приложна лингвистика с два чужди езика“ – преводачески профил, „Приложна лингвистика. Английски и втори чужд език с информационни технологии“.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов