Работна среща с институциите относно евроизборите проведе областният управител

Животът

14-05-2019, 15:06

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 26 май правото си на глас за пръв път ще упражнят 4947 души в областта

Областният управител проф. д-р Любомира Попова проведе работна среща с институциите, имащи отношение по провеждането на изборите за Европейски парламент. Целта бе да се координират действията по организацията на изборния процес и да се осигури безпроблемното му провеждане. 
В срещата участваха председателят на Районната избирателна комисия /РИК/Десислава Йонкова, директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Машов, комисар Стефан Николов, началник на отдел "Охранителна полиция", Христо Христов, началник на оперативния щаб в ОД на МВР за провеждане на изборите, директорът на РДПБЗН комисар Красимир Кръстев, Пенчо Станчев, представител на ГД “ГРАО",  представители на Информационно обслужване,  зам. областният управител инж. Детелина Борисова и техническият екипа от ОА - Велико Търново, отговарящ за подготовка и провеждане на изборите.
"Координацията между всички институции, отговорни за провеждането на изборите е много добра. В областна администрация е създадена необходимата организация и план за работа", каза областният управител. 
Ръководителите на всички регионални структури докладваха, че са доволни от създадената организация и не срещат трудности в работата си по изборите.
В график е изискана информация от Териториално звено „ГРАО“ Велико Търново за броя на избирателите на територията на областта, изпратена е до ЦИК във връзка с определяне тиража на бюлетините за област  Велико Търново. Издадена е заповед на Областен управител за определяне на помещение за съхранението на бюлетините през периода от транспортирането им от печатницата до предаването им на общинските администрации. 
По време на срещата бяха начертани и предстоящите дейности, свързани с осигуряване на изборни материали, получаване и тяхното разпределяне между общините. 
Директорът на ОД на МВР ст. Комисар Димитър Машов докладва, че е осигурена охрана по време на транспортирането на изборни книжа, осигурено е и полицейско присъствие в изборната нощ в ОА Велико Търново, както и по време на  транспортирането на чували с изборни книжа от СИК до РИК. По време на изборите ще са ангажирани 374 служители на реда. 
На изборите за Европейски парламент правото си на глас за пръв път ще упражнят 4947 души в областта, като 8 от тях са родени в изборния ден - 26 май. В областта има и трима столетници, които могат да упражнят правото си на глас. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)