Красимир Балъков е новият национален селекционер - velikotarnovo.utre.bg

Красимир Балъков е новият национален селекционер

14 май 2019, 16:09 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Договорът на настоящия наставник на „Етър” започва на 1 юни

Българският футболен съюз в лицето на президента Борислав Михайлов представи новия национален селекционер Красимир Балъков. Договорът на настоящия наставник на „Етър” започва на 1 юни и изтича през ноември 2021 година, когато завършват световните квалификации. Неофициално обаче БФС си запазва правото да преразгледа позицията на Балъков при провал в настоящите европейски квалификации. Възнаграждението му ще е същото като на Петър Хубчев - около 25 хиляди лева месечно.

"Преди два, три месеца, когато медиите анонсирахте и завъртяхте моето име в публичното пространство като селекционер, това не стоеше на дневен ред за мен. Предполагам и за БФС. Затова футболът е велика игра и има много неизвестни.

Искам да ви поздравя за оракулските способности. Наистина ме впечатлява това, че познахте. Искам да поздравя и да благодаря на президента и БФС за голямото доверие, което ми гласуват. Наясно съм с малкото време, което имам за тези квалификации, както и голямата отговорност, която се възлага на мен.

Няма нещо по-голямо от това да бъдеш селекционер на националния отбор. Мога да обещая, че с моя екип, който е стъпал здраво на една основа поставена от Петър Хубчев, ще надградим и дадем всичко за класирането на националния отбор на Европейското първенство.

Ние не сме магьосници, знаете нашата българска реалност. Ще дойдат други квалификации, в които също ще се опитаме", бяха първите  думи на националния селекционер.

Помощници на Балъков ще са Станислав Генчев и Йончо Арсов, а с вратарите ще се занимава Калоян Чакъров. В щаба влиза и Иван Славов, който е анализатор на статистически данни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета