124 души участваха в първия етап на „Движи се и победи”

Велико Търново Лайф

15-05-2019, 10:27

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-малкият турист е 5-годишният Симеон Кацарски

124 души, в т. ч. и 7 семейства, взеха участие в първият етап на пролетната кампания „Движи се и победи“ до хижа Божур. Най-малкият регистриран турист, според регламента на кампанията, е Симеон Кацарски на 5 години от ДГ „Райна Княгиня“, гр. Велико Търново. Най-възрастният участник е Христо Христов на 91 години от Велико Търново.
Измерено е кръвното налягане на 60 лица. В похода взеха участие 33 ученици и преподаватели от ОУ „Христо Ботев“ гр. Велико Търново.
Първият поход от тазгодишната кампания „Движи се и победи“ беше посветен на превенцията на употребата на алкохол от младите хора. Ученици доброволци се включиха във викторина под формата на игра с интерактивни карти на тема „Алкохол“. С помощта на алкоочила, те имаха възможност да усетят как се променят реакциите на човек, който е употребил алкохол. Целта на дейностите беше да покажат на младите хора, че употребата на алкохол и други психоактивни вещества е опасно, както за тях, така и за околните.
Организаторите на „Движи се и победи – пролет 2019“ канят всички желаещи да преминат и вторият маршрут на кампанията, който ще се състои на 18 май (събота) до Преображенския манастир.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)