Шампионска титла за юношите старша възраст на „Академик“ Свищов - velikotarnovo.utre.bg

Шампионска титла за юношите старша възраст на „Академик“ Свищов

15 май 2019, 16:56 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Футболистите на треньора Тодоро Борисов изместиха отбора на „Литекс“ Ловеч от челното място

Футболистите на треньора Тодоро Борисов от „Академик“ Свищов станаха шампиони на пролетния полусезон в Първенствто за юноши старша възраст 2018/ 2019 „В“ група. След девет поредни победи от девет мача, отборът на „Академик“ Свищов зае заслужено първо място и измести отбора на „Литекс“ Ловеч от челното място, който водеше с четири точки в есенния полусезон. В първенството участваха 10 отбора, които мериха сили помежду си. Футболистите на Тодор Борисов трябваше да покажат постоянство в играта и да не допуснат нито една загуба, за да стигнат до финал. 

В есенния полусезон момчетата играха по-колебливо и макар да създаваха много положения, за съжаление те не винаги завършваха с гол. С началото на пролетния сезон в отбора на футболистите постъпи ново попълнение в лицето на нападателя Алекс Иванов, който оказа влияние върху отборната игра и резултатът не закъсня - „Академик“ Свищов стана шампион на „В“ Първенството за юноши старша възраст 2018/ 2019.

Треньорът на младежите Тодор Борисов сподели, че е много доволен от представянето на целия отбор в пролетния полусезон. „Футболистите бяха много надъхани и проявиха характер, въпреки тежките мачове, които имахме в Червен бряг, в Трявна и най-вече в Ловеч, срещу основния претендент за шампионското място „Литекс“, каза той и подчерта, че радостта от победата е още по-голяма имайки предвид, че възрастовата група при юноши старша възраст е 20 години, а в неговия отбор има само двама футболисти родени през 2000 година, останалите са набор 2001 и 2002 година.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета