Шампионска титла за юношите старша възраст на „Академик“ Свищов

Спорт

15-05-2019, 16:56

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Футболистите на треньора Тодоро Борисов изместиха отбора на „Литекс“ Ловеч от челното място

Футболистите на треньора Тодоро Борисов от „Академик“ Свищов станаха шампиони на пролетния полусезон в Първенствто за юноши старша възраст 2018/ 2019 „В“ група. След девет поредни победи от девет мача, отборът на „Академик“ Свищов зае заслужено първо място и измести отбора на „Литекс“ Ловеч от челното място, който водеше с четири точки в есенния полусезон. В първенството участваха 10 отбора, които мериха сили помежду си. Футболистите на Тодор Борисов трябваше да покажат постоянство в играта и да не допуснат нито една загуба, за да стигнат до финал. 

В есенния полусезон момчетата играха по-колебливо и макар да създаваха много положения, за съжаление те не винаги завършваха с гол. С началото на пролетния сезон в отбора на футболистите постъпи ново попълнение в лицето на нападателя Алекс Иванов, който оказа влияние върху отборната игра и резултатът не закъсня - „Академик“ Свищов стана шампион на „В“ Първенството за юноши старша възраст 2018/ 2019.

Треньорът на младежите Тодор Борисов сподели, че е много доволен от представянето на целия отбор в пролетния полусезон. „Футболистите бяха много надъхани и проявиха характер, въпреки тежките мачове, които имахме в Червен бряг, в Трявна и най-вече в Ловеч, срещу основния претендент за шампионското място „Литекс“, каза той и подчерта, че радостта от победата е още по-голяма имайки предвид, че възрастовата група при юноши старша възраст е 20 години, а в неговия отбор има само двама футболисти родени през 2000 година, останалите са набор 2001 и 2002 година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов