Американци ще танцуват върху 40-метрова фасада в Габрово - velikotarnovo.utre.bg

Американци ще танцуват върху 40-метрова фасада в Габрово

16 май 2019, 08:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Габрово

Bandaloop идва специално за Карнавала в града

Американската група Bandaloop идва в България специално за карнавала в Габрово, където ще изнесе своето невероятно шоу. Групата съчетава модерните танци и скалното катерене, за да постигне една съвсем нова визия и усещане за танца. Изключително нестандартно е и разбирането им за сцена – използват фасадите на високи сгради, небостъргачи, мостове, билборди и отвесни скали, а публиката остава с усещането, че летят или са неподвластни на земното притегляне.

В Габрово групата ще танцува върху почти 40-метровата фасада на кулата на Община Габрово и ще излезе пред публиката три пъти в карнавалната вечер на 18 май. На сцената на площад „Възраждане“ ще излязат още Акага, Down Low, Tess и Turbo B, a след фойерверките започва и DJ парти с руските звезди Filatov&Karas. 

Bandaloop са изнасяли представления пред милиони хора в над 22 страни в Европа, Африка, Близкия Изток, Америка и Азия. За себе си казват, че са пионери във вертикалния танц, че умеят да активират публичните пространства, да приобщават нови хора към магията на танца и да празнуват човешкия дух.

А на въпроса дали с изкуството си не предизвикват смъртта, отговарят, че правят точно обратното - утвърждават живота!

Повече за Карнавала в Габрово можете да видите в линка към официалния сайт на събитието  -  https://carnival.gabrovo.bgКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета