Пълен комплект медали за ВТУ от стартовете по лека атлетика на Национална универсиада 2019

Спорт

17-05-2019, 10:06

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стоян Владков спечели златния медал в бягането на 3000 м

Националната универсиада 2019, провела се във Варна преди броени дни, донесе много отличия в стартовете по лека атлетика на състезателите от Великотърновския университет.
Стоян Владков спечели златния медал в бягането на 3000 м., като изпревари състезателя от Софийския университет Християн Стоянов.
В бягането на 800 м. Стоян Владков изостана само на 4 стотни от секундата от своя конкурент Християн Стоянов, като битката беше оспорвана от началото до самия финал. Трети отново е Николай Начев.
При дамите в средните бягания нашето момиче Моника Георгиева спечели сребро в 800 метровата дистанция, като пред нея се нареди само Силвия Георгиева от Пловдивския университет. Трета е нейната съотборничка Кристина Борукова.
В дисциплината 1500 м. Моника спечели бронзовото отличие, като пред нея се нареди отново Силвия Георгиева, която този сезон е в завидна форма, както и Билсерин Сюлейман от Шуменския университет.
В група хвърляния двете ни представителки Виктория Миткова и Гергана Иванова се представиха стабилно и спечелиха отборната купа. Виктория на два пъти остана на крачка от медалите като се нареди 4-та в дисциплините гюле и диск.
В група средни бягания и при мъжете и при жените ВТУ спечели купите за второ място. При мъжете още бяга Валентин Шишков, който на 800 м. се класира 10-ти, но пропусна бягането на 3000 м. При жените Антония Русева подкрепи отборното класиране с 11-то място на 800 м. и 6-то място на 1500 м.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов