Краси Балъков посети ВТУ

Спорт

17-05-2019, 17:29

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Магичният халф се срещна с ректора проф. д-р Христо Бонджолов

Новоизбраният селекционер на националния футболен отбор на България и гениален футболист от близкото минало г-н Красимир Балъков посети Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, чийто възпитаник е. 
Магичният халф, носител на номер 20 в идеалния отбор на света през 1994 г., се срещна с ректора проф. д-р Христо Бонджолов, който запозна госта с историята и успехите на университета, разказа за спортните постижения и националните състезатели, обучавали се във Великотърновския университет през годините. Двамата разговаряха за бъдещи съвместни проекти в областта на спорта. 
„Много се радвам, че един от най-успешните български футболисти и доказал се вече като треньор специалист е тук при нас в Университета. През последните години Великотърновският университет се утвърди като място, което е важен център за подготовка на състезатели в различни видове спорт. Аз като ректор винаги съм се стремял да помагам на всички, които се занимават със спорт в нашия университет. Всеки завоюван медал, всяка спечелена купа е гордост и реклама за Великотърновския университет. Г-н Балъков, Вие сте пример за студентите, за децата и за всички млади хора, защото те виждат, че с много труд и усилия човек може да стъпи на върха, а Вие сте там. Надявам се, че занапред ще имаме възможност да осъществим общ проект в областта на спорта. Вие бяхте изключителен футболист, пожелавам Ви да сте изключителен и като селекционер на България“, подчерта Ректорът. 
„Благодаря за поканата! Великотърновският университет е едно от най-добрите висши училища в България. Той е пример за успешен университет. Това реално е първото ми официално посещение след избирането ми за национален селекционер по футбол на България. Надявам се, че ще сте ми на кадем и в предстоящите срещи с отборите на Чехия и Косово ще постигнем две победи. България има изключително много талантливи и ежедневно развиващи се млади състезатели, така че аз вярвам в бъдещето на българския спорт. Надявам се с каквото мога да ви бъда полезен занапред!“, отбеляза националният селекционер на България. 
В края на срещата ректорът проф. Христо Бонджолов подари на Красимир Балъков плакет на Великотърновския университет, като му пожела още много успехи.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов