Андрей Ковачев във В. Търново: Свободата и демокрацията не са даденост – за тях трябва да се борим всеки ден

Мисия

17-05-2019, 18:22

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Много е важно българите да останем в своя европейски път на развитие, каза вторият в листата на ГЕРБ

„Да бъдем равни на другите европейски народи зависи от нашите общи усилия. Нека пазим този завет, оставен ни от Левски“, каза във Велико Търново вторият в листата на ГЕРБ с кандидати за членове на Европейския парламент Андрей Ковачев. „Нека имаме ясното съзнание, че свободата и демокрацията не са даденост – за тях трябва да се борим всеки ден“, категоричен е досегашният зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент д-р Андрей Ковачев.

По думите на д-р Ковачев, който е втори в листата с номер 12, е много важно българите да останем в своя европейски път на развитие. „Нека не правим експерименти, които да ни върнат назад, защото това ще бъде огромен риск за родината“, призова Андрей Ковачев.

„На 26 май да гласуваме в интегралната бюлетина с номер 12! Аз съм убеден, че всички мислещи ще го направят“, коментира Ковачев. Той призова още всеки гражданин да убеждава своите близки и приятели, защото високата избирателна активност е много важна, не просто за една или друга партия, а е важно за България. „Много е важно да продължим да вървим напред, да повишаваме доходите и стандарта си на живот“, каза още д-р Ковачев.

„Европейският съюз ни помага за това България днес да бъде едно по-добро място за правене на бизнес и за повишаване на конкурентоспособността на икономиката ни. Привличането на стратегически инвеститори от високотехнологични компании е наша първостепенна задача в следващия програмен период до 2027 година“, коментира още по време на посещението си в региона вторият в листата на ГЕРБ и СДС.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов