Мъж, обрал аварирал автомобил, отива на съд

Крими

18-05-2019, 14:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Свил губите с джантите и поставил тухли на мястото им

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на кражба на джанти и гуми от автомобил.

Обвинението срещу Х. И. е за това, че на 22.12.2018 г. на път между с. Ресен и с. Самоводене, общ. Велико Търново, от лек автомобил „Ситроен С5“, чрез използване на технически средства - гаечен ключ и крик отнел чужди движими вещи - четири броя метални джанти, с монтирани на тях четири броя зимни автомобилни гуми, марка „Фулда - Монтеро 3“, автомобилен музикален плейър и флаш памет - всички вещи на обща стойност 535,50 лева, от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като вещите не са под постоянен надзор .

На 20.12.2018 г., собственикът на автомобила, след като посетил баща си в  с. Ресен, тръгнал да се прибира за гр. Трявна, но по пътя между с. Ресен и с. Самоводене, поради повреда, автомобилът му аварирал. Отбил в страни, свалил акумулатора, заключил колата, като я оставил на място и се прибрал. Ден след това, обвиняемият,  като отивал на работа в гр. Г. Оряховица, забелязал авариралия лек автомобил. Около 18:30 часа, като се прибирал, видял, че автомобилът отново е там. Спрял и го огледал, като установил, че предната лява врата не е затворена добре. Около 02:00 – 02:30 часа на 22.12.2018 г. се върнал при автомобила. С помощта на гаечен ключ и крик демонтирал гумите с джантите и на тяхно място поставил тухли. Четирите гуми с джантите натоварил на собствения си автомобил. След това отворил предната лява врата и взел музикален плейър и флаш памет. Поставил ги в автомобила си и си тръгнал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов