Иван Вуцов стана почетен гражданин на Габрово посмъртно

Велико Търново Лайф

18-05-2019, 12:30

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кина Койчева получи почетния знак на града

Почетни отличия бяха връчени в Габрово по повод празника на града на тържественото заседания на Общинския съвет. Събитието уважиха общински съветници, гости на града, приятели на Габрово.

Със званието „Почетен гражданин на град Габрово“ посмъртно, за изключителните му заслуги в областта на спорта, беше удостоен селекционерът на националния отбор по футбол Иван Вуцов.

Със званието „Почетен знак на град Габрово“, за развитието на археологическите проучвания в област Габрово, изследване на късноантичното укрепено селище в местността Градище и доказване на средновековния произход на град Габрово, беше удостоена археологът Кина Койчева.

В началото на тържественото заседание, кметът на града Таня Христова поздрави габровци с думите: „Старайте се да запазите единството, в което Духът ви е свързал. Нека мирът ви сплотява." Този библейски цитат отразява част от моята мечта за Габрово. Каква е Вашата мечта за Габрово днес? Вероятно всеки има такава, важното е да мечтаем. Аз продължавам да го правя. И днес, пред Вас, благодаря за всички мои сбъднати мечти като кмет на този град.

Много често гледаме, но не виждаме, слушаме, но не искаме да чуем днешно Габрово. Аз виждам в него енергията на промяната и се стремя да чувам по-често младите хора. И съм уверена, че няма пречка сега да бъдем точно като тези, които някога с находчивост, дързост, смелост, с труд и постоянство, създадоха индустриално Габрово и го поставиха на европейската сцена!

Моят апел към Вас днес е да решим заедно на настаним духа на единение в нашия град! Защото само обединени от каузата за просперитета и доброто бъдеще на нашия град ще успяваме. Това е и моето пожелание за Габрово днес, когато празнуваме 159 години от обявяването му за град.

Обединението ни е силата, която ни насърчава точно в Габрово ревностно да почитаме образованието и духовността, която ни дава мъдростта да превръщаме гнева в промяна, и ни помогна да чуваме камбаните на новия ни храм.”

Архиерейският наместник на габровския духовна околия отец Руслан Личев благослови празника с думите: "Благословен да е днешния празник! Градът ни е част от душите ни, част от нашата целеустременост. Да насочим взор напред, за да растем! За да бъде това място наистина райско, трябва да бъдем близо един до друг, а не един срещу друг. Това, което направим днес ще е бъдещето ни утре. Казано е „Който сее вятър - жъне бури.“. Да сеем любов, за да бъде Габрово!“

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов