Трима, нарушили пътния закон, се споразумяха с прокуратурата

Крими

19-05-2019, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двамата шофирали пияни, третият карал нерегистрирано возило

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура - Велико Търново мъж, шофирал след употреба на алкохол е осъден. Н. К. се призна за виновен в това, че на 29.04.2019 г. в гр. Велико Търново, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Фиат Пунто“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,72 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл. 343б от НК.  Наложеното му е наказание е 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66 от НК, е отложено за срок от три години, глоба в размер на 500 лв. и наказание  шест месеца лишаване от право да управлява МПС.

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново и след одобрено от съда споразумение, П.С. е осъден за това, че на 20.04.2019 г. в гр. В.Търново, управлявал лек автомобил „БМВ 5“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,79 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл. 343б от НК. Осъден е на лишаване от свобода за срок от три месеца, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с изпитателен срок от три години, глоба в размер на 190 лв. и  наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от седем месеца.

Глоба от 500 лева ще заплати и А. П. Той е признат за виновен по обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново за това, че на 28.04.2019 г. в с. Раданово, общ. Полски Тръмбеш, управлявал лек автомобил «Ауди А4», което не е регистрирано по надлежния ред - престъпление по чл. 345 от НК. Деянието е извършено виновно, при форма на вината пряк умисъл и с него не са причинени имуществени вреди.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов