Съдят съучастници в кражба от магазин в Търново

Крими

20-05-2019, 15:01

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Апашите отмъкнали 540 лв. от оборота

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу съучастници в кражба на оборотни пари от магазин.

Обвинението срещу А.А. е за това, че на 05.12.2018 г. в гр. Велико Търново, от магазин, в съучастие като извършител с Х. П. - помагач, отнел от владението на служител на магазин, без негово съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи - паричната сума от 540 лева.

Обвинението срещу Х.П. е за това, че на 05.12.2018 г. в гр. Велико Търново, от магазин, в съучастие с А. А., като помагач - чрез отвличане на вниманието на служителя на търговския обект, умишлено улеснил извършителя А. А. да отнеме паричната сума.

 

Обвиняемите решили да извършат кражба на пари от оборота на магазина. Около 12:50 ч. влезли в обекта. Видели, че клиентът заплатил закупената от него стока и, че продавача прибрал парите в чекмеджето на бюрото. Изчакали клиента да напусне търговския обект, след което обвиняемият А. А. седнал на стола пред бюрото и казал, че желае да закупи 90 кв. м ламиниран паркет. В същото време обвиняемият Х.П. казал, че желае същата квадратура ламиниран паркет и извикал продавача в дъното на магазина, за да му покаже избраната от него мостра. След като служителят се отдалечил достатъчно от бюрото, А.А. се пресегнал, отворил чекмеджето, в което се намирали парите от оборота, взел всички банкноти и веднага напуснал магазина.

Предстои насрочване на делото за разглеждане на делото от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов