Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” на изявени великотърновци - velikotarnovo.utre.bg

Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” на изявени великотърновци

20 май 2019, 21:06 | Мария Христова
 • Снимка:
  община Велико Търново

 • Снимка:
  община Велико Търново

 • Снимка:
  община Велико Търново

 • Снимка:
  община Велико Търново

 • Снимка:
  община Велико Търново

Те се присъждат традиционно в навечерието на 24 май

На тържествена церемония тази вечер бяха връчени наградите на община Велико Търново „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” за изявени учители и дейци в сферата на изкуството, културата и духовността. Поводът бе предстоящият голям български празник 24 май – Ден на българската просвета, култура и писменост.

Заместник-кметът проф. Георги Камарашев и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов поздравиха стотиците великотърновци – съвременни будители, уважили церемонията. Водещи бяха актьорите от МДТ „Константин Кисимов” Милен Иванов и Стефка Златкова. Младите таланти от Вокална група "Пеещи камбанки" изпълниха химна на българската просвета "Върви, народе възродени".
Носители на наградата „Св. Патриарх Евтимий” за учител на годината станаха д-р Северина Величкова от ДГ „Райна Княгиня“ - в категория „Предучилищно образование”, Сребринка Минчева-Лакова от СУ „Емилиян Станев“ – в категория „Прогимназиален клас” и Цветомила Драганова от ПМГ „Васил Друмев“ – в категория „Средно образование”. Същата награда, но за учителски колектив на годината, получиха Детска градина „Първи юни” и Основно училище „Неофит Рилски” – Килифарево. 
Наградата „Култура” в категория за ярки творчески постижения бе присъдена на актьора Милен Иванов, а за творчески дебют отличието бе за журналистката и писателка Елена Чамуркова. Всички номинации бяха гласувани на сесия на Великотърновски общински съвет.
”Наградите са само част от нашата подкрепа за дейците на културата, образованието и духовността, те са израз на признание към постиженията им. Ще продължаваме да работим заедно, за да блести Велико Търново като историческа и духовна, културна и просветна столица, като съвременен център на българското образование.” – коментира кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета