Отличиха спектакъл на Театър ВЕСЕЛ на Международния куклен фестивал в Тирана - velikotarnovo.utre.bg

Отличиха спектакъл на Театър ВЕСЕЛ на Международния куклен фестивал в Тирана

21 май 2019, 10:37 | Мария Христова
  • Снимка:
    личен архив

Във форума участваха театри от 12 страни

Тирана за първи път бе домакин на международен куклен фестивал, в който участваха театри от 12 страни. Международният форум, организиран от Столичния куклен театър с подкрепата на Община Тирана и Министерството на културата, бе официално открит от министър Елва Маргарити, кмета Ерион Велиай и Ерион Исай – директор на събитието.

Театри от Албания, Белгия, Бразилия, Египет, Англия,Германия, Италия, Косово, Русия, Испания и Тунис оформиха фестивалния афиш. Сред тях беше и Театър ВЕСЕЛ от Велико Търново, който представи постановката „Принцесата и граховото зърно”. Сред множеството деца, насладили се на майсторската интерпретация на приказката на Андерсен, бяха и учениците от българското неделно училище „Христо Ботев” в албанската столица.

Посланик Момчил Райчевски и екипът на Посолството на Република България в Тирана също бяха част от зрителите на търновския спектакъл. На официална среща между българския посланик и Веселин Василев - директор на Театър ВЕСЕЛ, възникна идеята за бъдещи гостувания на театъра със спектакли за българите и техните деца в Албания.

Спектакълът на българите бе отличен като най-добър и професионално изработен театрален продукт на световно ниво.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета