В Свищов връчиха Годишните награди за образование и култура

Мисия

22-05-2019, 10:03

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Програмата бе открита с танц в изпълнение на децата от ДГ „Радост“

В навечерието на 24 май в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” се проведе церемонията по връчване на Годишните награди за образование и култура на община Свищов. Програмата бе открита с танц в изпълнение на децата от ДГ „Радост“ и приветствие от кмета на община Свищов Генчо Генчев. Водещ на вълнуващото събитие бе един от основните организатори – директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов. Събитието силно развълнува номинираните, наградените и присъстващите. В кратки филмчета, излъчени на мултимедия, носителите на тазгодишните награди бяха представени по най-добрия начин от свои приятели, колеги, ученици и съграждани.
Наградите бяха връчени от кмета Генчо Генчев, зам.-кмета Анелия Димитрова, началник отдел „Образование“ Румяна Кузева и гл. експерт „Култура“ Таня Ликова.
Най-изявените и заслужили деятели в областта на културата и образованието за 2018/2019 година бяха отличени в няколко категории. Като деятел на културата бе отличена Славка Братанова, с. Б. Сливово, НЧ „Възраждане – 1908“. Грамоти за активна читалищна дейност получиха Петя Петрова /с. Царевец/, Лиза Иванова /с. Овча могила/, Иван Тодоров / с. Хаджидимитрово/, Десислава Тодорова /с. Козловец/ и Тодор Тодоров / с. Морава/.

Учител на годината в предучилищен етап стана Женя Георгиева от ДГ „Васил Левски”, Свищов. За учител на годината в начален етап бе отличена Диана Цанева от ОУ „Филип Сакелариевич”, а в прогимназиален етап – Нина Божидарова от СУ „Николай Катранов”, Свищов. Мая недева от СУ „Димитър Благоев” и Соня Димитрова от СУ „Николай Катранов” взеха наградата Учител на годината в гимназиален етап.

Учител на годината в професионалното обучение стана Теодора Спасова от ПДТГ „Димитър Хадживасилев”. 
За четвърта поредна година беше връчена и награда „За цялостен принос “, която получиха Руско Русев – библиотекар в Градска библиотека и Лидия Тодорова – директор на ДГ „Радост“ Свищов. 
Едно от най-високите отличия, които общината присъди в областта на културата и образованието, и популяризирането на родния град е наградата „Достоен за Свищов“. С нея бе отличена посмъртно Стефка Филипова – музикален педагог, директор на Музикалната школа към Първо българско народно читалище. Наградата бе връчена на нейната дъщеря от кмета на Свищов Генчо Генчев. С наградата „Достоен за Свищов“ бе удостоен и ръководителят и хореограф ДЮТА „Огнени ритми“ Стефан Костадинов.
Специалната награда на кмета на Свищов „За съществен принос в духовния живот на община Свищов “ бе връчена на Еленка Димова – детски учител, директор на детска градина, музеен работник, културен деятел, със съществен принос в развитието на духовния живот в община Свищов.
Церемонията по награждаване премина с много емоции и приятни вълнения, за което допринесоха с изпълненията си малчуганите от ДГ „Радост“, както и актьорите от Драматичен театър – Свищов, които за финал на церемонията представиха част от представлението „Фейсбукът на Чудомир“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов