ОУ „Филип Сакелариевич“ в Свищов отбеляза 204 години от своето създаване - velikotarnovo.utre.bg

ОУ „Филип Сакелариевич“ в Свищов отбеляза 204 години от своето създаване

22 май 2019, 15:21 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Поздравителен адрес отправи кметът Генчо Генчев

Учениците и колективът на ОУ „Филип Сакелариевич“ – гр. Свищов отбелязаха с празнично тържество 204-годишнината от създаването на училището. Директорката Емилия Иванова отправи поздравителни слова към своите възпитаници, педагогическия и непедагогически персонал, като не пропусна да подчертае важността на Първото Светско училище, в което се е преподавало на новобългарски език.

Румяна Кузева – началник отдел „Образование“ приветства всички присъстващи и поднесе поздравителен адрес от името на кмета Генчо Генчев, в който се казваше, че никой не иска от децата да са най-добри във всичко, а просто да правят най-доброто, на което са способни, което със сигурност ще им донесе лично удовлетворение и успех.

Разнообразната програма, която бяха подготвили от училището, създаде празнично настроение и много вълнуващи емоции във всички присъстващи. Част от изявите бяха на деца от клубовете по интереси, създадени по проект „Да успеем всички заедно“, реализиран съвместно с община Свищов по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета