Ева Майдел: У нас се произвеждат в пъти повече и по-качествени стоки, отколкото преди 20-30 години

Крими

22-05-2019, 17:27

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четвъртата в листата на ГЕРБ се срещна с мениджмънта и работниците в две предприятия в Стражица

„Твърдението, че вече нищо не се произвежда у нас, е лъжа. Данните показват, че у нас се произвежда в пъти повече и много по-качественени стоки и услуги, отколкото преди 20-30 години. Две-трети от износа е за държавите от ЕС. Затова не е изненадващо, че всеки предприемач в България, с когото разговарям, заявява, че Европейският съюз е най-доброто място за развитие на бизнеса му и най-бързият и сигурен път към увеличаване на доходите на работещите. А сред кандидатите за европейските избори няма по-голям гарант, че България ще продължи по европейския си път на развитие и интеграция от екипа на ГЕРБ“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата с номер 12 Ева Майдел, при срещите си с мениджмънта и работниците в две предприятия в Стражица. Там тя посети базите на „Пименс“  и „Велпа 91“.

„Районът има потенциал за още по-голямо развитие на индустрията и европейските средства могат да помогнат на местните предприемачи. Затова е важно хората да подкрепят кандидатите, които имат най-голям опит, авторитет и качества, за да привлекат повече средства по европейските фондове и финансови инструменти на Европейския съюз“, допълни Ева Майдел в Стражица, където успя да разговаря с повече от 200 души.

 „Вотът в неделя е истински важен, защото залогът е стабилността на държавата и развитието ни занапред, и много важно - инвестирането в България на 18 млрд. лева от европейските фондове, които се очаква да бъдат заделени за страната ни за следващия програмен период“, заяви народният представител от ГЕРБ Станислав Стоянов, който придружаваше Ева Майдел в Стражица.

По думите на родолюбивия великотърновец, много важно нещо е българските представители в Европейския парламент обичат родината си. „Плашещо е, че през последните дни виждаме как, заради някакви партийни интереси, определи хора напират към Брюксел, за да клеветят страната си“, коментира Станислав Стоянов, който е член на УС на движение „Пазители на българщината“ и член на църковното настоятелство на храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

Станислав Стоянов бе категоричен, че българските евродепутати трябва да бъдат подготвени. „Да знаят как да търсят подкрепя от други страни и други членове на ЕП, когато трябва да се защити българския интерес. „Именно такива са кандидати в листата с номер 12“, заяви народният представител Станислав Стоянов.

Той припомни петгодишните усилия на евродепутата с информационен офис във В. Търново Ева Майдел, която работи за улесняване на българския бизнес с инициативи като намаляването на таксите за преводи в евро, привличането на над 800 млн. лв. по Плана „Юнкер“ за българските компании, както и създаването у нас на първото в ЕС звено за консултации и техническа помощ за еврофинансиране. Освен това заслуга на Ева Майдел от предходния мандат е драстичното поевтиняване на телефонните разговори в роуминг.

ГЕРБ работи целеустремено за развитието на бизнес средата и инвестициите

"ГЕРБ работи целеустремено за подобряването на бизнес средата. Развитието на инфраструктурата, привличането на инвестиции, управлението на европейско финансиране за ключови проекти, поддържането на добри партньорски отношения с европейските държави е с една единствена цел - повече възможности за предприемачество и повече работни места в България.", това заяви евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел на срещата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)