Близо 20 000 лева бяха събрани за каузата „Заедно за Никол“ в Търново - velikotarnovo.utre.bg

Близо 20 000 лева бяха събрани за каузата „Заедно за Никол“ в Търново

23 май 2019, 12:34 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Велико Търново

Досегашните ни представители в Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП подкрепиха благотворителната инициатива с 5 000 евро

Концертът в подкрепа на 18-годишната ученичка от Велико Търново Никол Владкова запълни до краен предел залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Близо 20 000 лева бяха събрани по време на благотворителното събитие, организирано от съучениците на Никол от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”. Приходите са от продадени покани за концерта, от дарителниците по време на събитието и 5 845 евро, които са постъпили по банковата сметка от българския еврокомисар Мария Габриел и от шестимата ни досегашни евродепутати от ГЕРБ/ЕНП.

Кметът Даниел Панов не скри възхищението си от инициативата на младите хора и подкрепата за благородната кауза.

Участие в ковцерта взеха Орлин Горанов, Руслан Мъйнов, Искрен Пецов, Галин, хип-хоп групата „БНР – бандата на ръба“, духовият оркестър при НВУ „Васил Левски“, както и местни изпълнители: СК „Зоки“, „Търновска царица“, Лилия Ангеличева, Гергана Стоянова и Александър Момински.

Концертът бе уважен също от областния управител проф. Любомира Попова, от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, представители на местната и законодателната власт, общественици и др

18-годишната Никол Владкова се бори с рядко онкологично заболяване. В подкрепа на момичето и събирането на средства за лечението й във Велико Търново бе организирана поредица от благотворителни събития, много местни фирми също откликнаха на призива за помощ.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета