Инж. Даниел Панов: 24 май винаги ще е сред най-светлите, най-българските и обичани празници

Мисия

24-05-2019, 11:38

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празнично обръщение на кмета на община Велико Търново

Днес честваме един от най-българските, най-светлите и обичани празници. 
24 май - Денят на българската просвета, култура и писменост, е особено вълнуващ. Всеки от нас си спомня за първия учител, за първата написана буква, но най-вече – за българската азбука и светите братя Кирил и Методий, за техните достойни ученици. 
Буквите са извор на знание, на просвета, на култура. Буквите ни одухотворяват. Чрез буквите ние помним, че сме горд народ, че сме имали славни предци и следвайки техните завети, ще изградим доброто бъдеще за нашите деца. 
Делото на светите братя Кирил и Методий, продължено от техните ученици, а и от славната Търновска книжовна школа, е както българската, така също европейска и световна културна ценност. Кирилицата е извор на просвета, култура и духовност за целия славянски свят, за православните народи. 
Затова 24 май винаги ще е сред най-светлите, най-българските и обичани празници.
Дълбок поклон пред вас, учители и съвременни будители! Вие се грижите за образованието и родолюбивия дух на децата на Велико Търново и сте достойни наследници на светите братя и техните ученици.
Дълбок поклон и пред вас, уважаеми творци, дейци на културата, изкуството и духовността, преподаватели, професори и доценти, носители на академичния дух. Заради всички вас Велико Търново е образователен, научен, културен център, историческа и духовна столица!
Честит празник! 
Честит 24 май!

 

Инж. Даниел Панов

Кмет на община Велико Търново

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов