Д-р Кристиян Кирилов: Сигурен съм, че стремежът на будните свищовлии към духовността няма да затихне никога

Мисия

24-05-2019, 13:17

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празнично обръщение на председателя на Общински съвет Свищов

Уважаеми дейци на българската култура и образование,

скъпи съграждани,

 

Приемете моите най-искрени поздрави по повод 24 май  – Денят на българската просвета и култура, и на славянската писменост!

 

На този светъл ден прекланяме глави пред просветното дело на всички бележити личности оставили отпечатък върху българското образование, култура и история. На този ден с признателност споменаваме имената на светите братя Кирил и Методий и с обич ги наричаме първоучители.

Яркият спомен за приноса на редицата бележити личности като – Георги Атанасович, Николай Павлович, Иван Шишманов, Алеко Константинов, Цветан Радославов, Димитър Хадживасилев, Димитър Ценов и др., е още един повод да се наречем горди европейци, наследници на богата духовна култура, оказала влияние върху развитието на България и Европа!  

На най-светлия български празник – 24 май, искам да поднеса своите искрени благодарности към всички просветни дейци, културни деятели, творци и родолюбиви българи, които чрез своя принос съхраняват чистотата на българската писменост, култура, наука и изкуство, и я предават с любов на нашите деца. Сигурен съм, че стремежът на будните свищовлии към духовността няма да затихне никога и в сърцата ни винаги ще е жив спомена за достойните преди нас!

 

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! 

 

 

Д-р Кристиян Кирилов

Председател на Общински съвет – Свищов

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов