В Ресен наградиха отличници и заслужили дейци на просветата и културата

Велико Търново Лайф

24-05-2019, 17:06

Снимка:

кметство Ресен

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председателят читалището Диана Джанзова получи приз за цялостен принос

И във великотърновското село Ресен днес отбелязаха с тържество 24 май. На празника в ОУ ”Христо Ботев” кмета Йорданка Колева поздрави ученици, учители и родители  с най-светлия празник, съхранил ни като достойни българи и наследници на святото дело на братята Кирил и Методий.

С пожелание за  здраве, дръзновение, вяра, оптимизъм и много успехи, кметицата награди с книги 22-ма ученици, постигнали отличен успех 6.00 през учебната 2018-2019г. Тя връчи награди и на учениците от средния курс на обучение Деница Васкова Кирвикова, Мартин Бойков Георгиев, Даниела Маринова Маркова, Борислава Ангелова Лесичкова и Деница Гергиева  Топалоава за постигнати призови места в конкурси, олимпиади и състезания. Кмета почерта, че с високите си постижения, младите ресенчани прославят и издигат авторитета на селото.

На директора на училището д-р Симеон Недев, г-жа Колева връчи  две колективни награди  - на педагогическия колектив на училището и на педагогическия колектив на ДГ „Вяра, Надежда и Любов”.       

На тържеството присъства и председателят на НЧ „Народна просвета1874”Диана Джанзова, на която кметицата връчи награда за дейците на културата, за цялостен принос в областта на изкуството и културата.

С благодарност и признателност  за цялостен принос в сферата на образованието, кметът на Ресен Йорданка Колева  връчи плакети – награда за трудът им на Йордан Божков – директор от 1955г. до 1972г. ; Иванка Вайс – директор от 1994г. до 1996г. и Виолетка Колева-Шилева – директор от 1997г. до 2010г. и на Йорданка Игнатова – директор от 2011г. до2016 г.

Кметицата благодари на педагозите за техния благороден и всеотдаен труд, че са били откровени, критични и съзерцателни към своите ученици, помагайки им да бъдат по-добри, любознателни и с отворени очи към света. Йорданка Колева се обърна и към родителите с  благодарност, че са до своите деца по пътя на израстването им, като знаещи и можещи хора, поощрявайки любопитството им, създавайки им усещането, че знанието е ценност.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов