По червен килим горнооряховските абитуриенти поеха към новите предизвикателства на живота

Мисия

25-05-2019, 09:36

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най – нестандартни бяха зрелостниците от 12 А клас на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“

Над 300 абитуриенти от горнооряховските училища поеха по червен килим към новите предизвикателства, които ще им поднесе животът. Жестът към младите хора да се почувстват истински звезди е от страна на Община Горна Оряховица, която за поредна година организира специалното изпращане. Младите хора преминаха по червения килим заедно със своите класни ръководители и учители. Нестандартен начин да дефилират бяха избрали зрелостниците от 12 А клас на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, които преминаха по червения килим облечени с електрикови тениски, носейки българското знаме.

Дванадесетокласниците дефилираха в пространството между читалище „Напредък - 1869” и сградата на Общината. В края на червения килим, всеки един от абитуриентите получи свитък със специално послание от кмета инж. Добромир Добрев. „Днес ти влизаш в света на възрастните и поемаш своята лична отговорност. Предстоят ти различни преживявания. Ще бъдеш изправен пред дилеми. Ще отваряш и затваряш врати. Животът е безкрайна палитра от цветове. Помни, че утрото е по-мъдро от вечерта! Бъди здрав и уверен в силите си! Обединявай воля и енергия за добри дела”, се казва в посланието на инж. Добрев до абитуриентите.

Стотици родители, приятели и близки се бяха събрали тази вечер в центъра на Горна Оряховица, за да наблюдават пъстрото дефиле и да пожелаят на своите деца успешен старт в живота. Празничните емоции с младите хора и техните близки споделиха и народният представител инж. Клавдия Ганчева, кметът инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник – кметовете Йорданка Кушева, Николай Георгиев и Деница Коева, директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Румяна Матеева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов