Уникален 3D мапинг разказва историята на Горна Оряховица

Велико Търново Лайф

28-05-2019, 17:46

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 28 септември с мапинг шоу ще бъде отбелязан и ежегодният Фамилатлон

Уникален 3D мапинг, прожектиран върху сградата на Общината, имаха възможността да видят горнооряховчани и гостите на града след впечатляващия концерт на Coca Cola и The Vice снощи. Мапингът е първият от поредицата прожекции в рамките на проект „Иновативен подход за популяризирането на културното и природно наследство в трансграничния регион България - Румъния“. Прожекциите ще бъдат излъчвани на избрани от Община Горна Оряховица дати. На огледален принцип това ще бъде осъществено и в Община Рошиори де Веде, която е партньор по проекта.

3D мапинг видеата са с различна тематика, свързана с културата и традициите им. Всяка прожекция ще бъде тематично обвързана и посветена на конкретен празник.

Първата прожекция в Горна Оряховица разказва за историята на Горна Оряховица и вече беше представена пред горнооряховчани. Символичен разказвач по време на разходката назад във времето е Камъкът – един от символите на града. Второто 3D видео ще бъде излъчено на самият празничен ден - 29 май веднага след празничния концерт. На 8 и 9 май мапингите ще са посветени на Празника на горнооряховския суджук. През септември 3D прожекция ще отбележи и 22 септември - Деня на независимостта. На 28 септември с мапинг шоу ще бъде отбелязан и ежегодният Фамилатлон, посветен на семейството и спорта.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)