Днес Горна Оряховица празнува

Мисия

29-05-2019, 08:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще бъдат оповестени и удостоените със звания носителите на награди в различни сфери

С тържествена сесия на Общинския съвет ще започне празничния 29 май в Горна Оряховица. На официална церемония от 11.00 ч. в Зала 1 на Общината ще бъдат представени удостоените със звания и награди по случай Празника на града. В 12.00 ч. пред сградата на Общината тържествено ще бъде издигнато знамето на Горна Оряховица. Кметът инж. Добромир Добрев ще поздрави горнооряховчани. Ще бъдат оповестени и удостоените със звания носителите на награди в различни сфери. Заради празничната церемония, от 11.45 ч. до приключването й ще бъде затворен за движение участък от ул. „Цар Освободител“ от НЧ „Напредък – 1869“ до Пощата.

В 12.30 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ официално ще бъде открит паметник на Атанас Буров.

В празничния ден са предвидени забавления и за най-малките. От 18.00 ч. малчуганите ще могат да се забавляват с детската фиеста с участието на артисти от UN BESO art & dance center.

От 19.30 ч. започва празничният концерт с участието на Вокална формация „Графити“, Миро и Йорданка Христова.

Веднага след концерта ще бъде показан уникалният 3D мапинг шоуто, което в рамките на 4 минути ще разкаже историята на Горна Оряховица. Прожекцията ще бъде показана два пъти, за да могат всички присъстващи на площада да го видят.

Денят на Горна Оряховица по традиция ще завърши с пищни празнични илюминации.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов