Инж. Добромир Добрев: Горна Оряховица трайно променя своя облик

Мисия

29-05-2019, 09:50

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празнично обръщение на кмета на Общината

Уважаеми Госпожи и Господа,

Скъпи съграждани,

 

 Щастлив съм, че отново в празничния за Горна Оряховица 29 май отново сме заедно и посрещаме приятели от близо и далеч, с които обсъждаме общи проблеми и реализираме съвместни проекти.

Такива дни винаги са повод за равносметка. Днес, обръщайки мислено поглед назад, си даваме сметка, че безсънните нощи и трудът на поколения горнооряховчани са материализирани в невероятна смесица от традиции, модерна визия и нови стандарти – гаранция за едно достойно бъдеще за нас и нашите деца.

В празничния ден с удовлетворение мога да заявя, че Община Горна Оряховица максимално използва възможностите за обновяване и развитие. Продължихме да изпълняваме спечелени проекти и да печелим нови, което е най-правилният път да направим своя град привлекателно място за живеене.

Мъдрите казват, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. А моите мечти са като Вашите – те включват желанието ни да живеем по-добре и по-сигурно в нашия град и да се радваме на успехите на деца си.

Градът ни трайно променя своя облик – ремонтирахме детски градини, училища; обновяваме парковете; строим спортни площадки; полагаме усилия за запазване на училища и културни институции, защото те винаги са били и трябва да останат в основите на изграждащото са модерно общество. Вярвяме, че там, където има млади хора с мечти и амбиции, винаги се раждат нови идеи. Ето защо се стараем да създадем добри условия за обучение, за труд и отдих. Това е необходимо, за да останат децата ни тук – в България, в Горна Оряховица. Тук да работят и да творят, тук да създадат семейства, тук да отгледат свои деца. Тук – означава у дома, при корена, който ще е жив, докато идва поколение след поколение, като всяко следващо стъпва на здрава основа и надгражда.

Трябва да признаем, че хората в нашия град никога не са живели без проблеми – тук се работи здраво, трябва много кураж, нужни са ни сили и вяра. Така успяваме да опазим направеното от предците ни и да задаваме нови посоки за поколенията горнооряховчани след нас. Ние не мислим само за ден или за година напред, а полагаме основи на един истински европейски град, в какъвто искаме и заслужаваме да живеем.

Скъпи съграждани,

Искам да благодаря на всички, които работиха упорито за доброто на Горна Оряховица, които крадяха от съня си, от времето с близките си, за да участват в каузата, наречена Горна Оряховица!

Приемете моите искрени пожелания за здраве, лично щастие, и спорни начинания!

Бъдете силни, радвайте се на споделеното човешко щастие и запазете място във всеки ден от календара за добри дела!

Желая на всички здраве, усмивки и добро настроение!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 Инж. Добромир Добрев

Кмет на Община Горна Оряховица

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов