ОИЦ – Велико Търново награди победителите в конкурса „Имам бизнес идея!“

Мисия

29-05-2019, 16:33

Снимка:

ОИЦ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това са трима възпитаници на ПГСАГ „Ангел Попов”

Трима възпитаници на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) „Ангел Попов” – гр. В. Търново са победители в онлайн конкурса за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“.

На първо място, с общо 244 харесвания, е бизнес идеята на Надя Кирова  –  11 кл., от специалност „Строителство и архитектура“. На второ място с 232 харесвания се класира Павел Ванев – 11 кл., специалност „Интериорен дизайн“. На трето място е Димислава Давидова – 9 кл., специалност „Интериорен дизайн“, чиято идея е събрала общо 193 харесвания. Тяхното участие в инициативата е насърчено от техните преподаватели Даниела Петрова и Христо Христов от ПГСАГ.

В националния онлайн конкурс „Имам бизнес идея!“, който за Великотърновски регион се организира от Областен информационен център – Велико Търново, можеха да участват ученици на възраст от 14 до 18 г. Те трябваше да изпратят до специално създадено във Facebook събитие двеминутен авторски видеоклип за своята бизнес идея. От 13 до 23 май 2019 г. видеоклиповете бяха публични във социалната мрежа и за тях можеше да се гласува, чрез събиране на харесвания (лайкове).

Класираните на първите три места участници от Великотърновска област получиха като награда спийкъри и рекламно-информационни материали на ОИЦ – Велико Търново. Първите двама участници – Надя Кирова и Павел Ванев, ще бъдат наградени и с посещение в „София Тех Парк“ и на 1 юни ще участват в специално организирано събитие и среща с официални лица и представители на бизнеса.

Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея!“ се организиран от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет и е Обща инициатива на Мрежата от 27 Областни информационни центрове в страната. Проявата се явява и част от ежегодната инициатива на Европейската комисия „Европа в моя регион“ 2019 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов