Започват дни с валежи и вероятност за градушки

Велико Търново Лайф

30-05-2019, 06:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Юни идва с гръмотевици

Днес температурите ще останат без промяна в по-голямата част от страната, от 24 до 29 градуса, но на места по високите полета с повече мощни купести облаци, ще останат с 3-4 градуса по-ниски. Краткотрайни валежи с гръмотевици са възможни в голяма част от страната. По-малка е вероятността за тези явления по поречието на Дунав, по Черноморието и в крайните южни райони. Ще се появи слаб западен вятър.

 

В петък вятърът в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и временно силен и с него за кратко в приземните слоеве на атмосферата ще прониква по-хладен въздух.

 

Гръмотевични бури, на места с градушки, ще има над Южна България и крайните източни райони. Температурите в низините ще са малко по-ниски, сравнени с тези от предните дни, от 22 до 28 градуса. По-хладно, до около 20 градуса, ще бъде по високите полета и в южните части, в местата с по-силни превалявания и плътна облачност. Преди полунощ ще вали и гърми над Северна България.

 

В събота, първият юнски ден, превалявания с гръмотевици ще има над южните и източни райони, а повече слънце - над Югозападна и Северна България. Температурите ще останат от 22 до 28 градуса.

 

В неделя нестабилна ще бъде атмосферата над западните и централни райони. Температурите ще се повишат и ще са от 24 до 30 градуса.

Частично нестабилно ще остане времето и в началото на следващата седмица. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, възможни са и локални градушки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов