Младите ресторантьори от Гимназията по туризъм се учат от най-добрите в бранша

Животът

30-05-2019, 14:32

Снимка:

ПГТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Готвенето е професия, но и удоволствие и забавление за Ивайло и Янислав

Ивайло Гасеров и Янислав Дамянов от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон”, специалност Кетъринг се обучаваха в модерната база на HRC CULINARY ACADEMY  гр. София. Темата на курса беше  „Месо и класически сосове”.

Учениците имаха възможност да се запознаят с модерната и отлично оборудвана база на Академията и под ръководството на шеф-инструктори  да обогатят и надградят познанията си за видовете месо и подходящите начини на обработка, гарнитури и сосове. Приготвиха „Свинско месо  с кнедли от картоф и парено тесто със сос charcutire”  и „Телешко месо със сос Беарнез и картофен огретен”. Уменията им бяха високо оценени от шеф-инструктор Виктор Светославов.

Готвенето е професия, но и удоволствие и забавление за Ивайло и Янислав, които се представиха отлично на националните състезания по професии организирани от МОН „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад хлебар-сладкар” и взеха първо и второ място на националното състезание UniChef България. След успешното завършване на обучението си в HRC Culinary Academy, учениците получиха професионален сертификат.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов