Британските власти ни връщат габровец, осъден за притежание и употреба на дрога

Крими

30-05-2019, 15:03

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът има две ефективни наказания

Български гражданин, обявен за международно издирване с ЕЗА, ще ни бъде предаден от британските съдебни власти, по искане на Районна прокуратура – Габрово.

Д. К.  е обявен за международно издирване въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 02.10.2018 г. от Районна прокуратура – Габрово, след като се е отклонил от правосъдие на територията на Република България.  

Спрямо него има влязла в сила присъда, която следва да изтърпи. Осъден е за това, че на 19.10.2017 г. в гр. Габрово, управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – канабис на една година лишаване от свобода  при строг режим и глоба в размер на 500 лв. и е лишен да управлява  МПС за срок от една година. Със  същата присъда  спрямо Д.К., на основание чл. 68, ал 1 от НК, е приведено в изпълнение и отложеното му наказание по присъда на Окръжен съд Габрово – две години лишаване от свобода  при строг режим. Наложеното наказание е за това, че 10.03.2015 г в гр. Габрово, без надлежно разрешително държал  в ползвания от него автомобил високорискови наркотични вещества – 4,226 грама коноп на стойност 25.35 лв. и за това, че държал с цел разпространение и разпространявал на публични места в града наркотични вещества – коноп.

След отклоняването си от правосъдие в България, Д.К. е установен на територията на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, където е задържан. В изпълнение на издадената европейска заповед за арест на Района прокуратура – Габрово, издирваното лице ще бъде предадено на българските съдебни власти, за изтърпяване на наложеното му наказание лишаване от свобода.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов