Детски празник „Приказно ревю” подготви община Велико Търново за малчуганите

Мисия

30-05-2019, 17:14

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Програмата включва нестандартно модно ревю, в което ще вземат участие над 150 деца и младежи

По повод предстоящия празник Международен ден на детето, дирекция „Социални дейности и здравеопазване” на Община Велико Търново организира голям празник за малчуганите под мотото „Приказно ревю”. Събитието е в подкрепа на приза „Община приятел на детето”, носител на който е старопрестолният град.

Празникът ще се проведе на 31 май от 17.30 ч. в парк „Дружба” в града, а при лошо време – в голямата зала на Общината.

Програмата включва нестандартно модно ревю, в което ще вземат участие над 150 деца и младежи от младежките центрове и социални услуги, функциониращи на територията на общината. Като истински модели, малчуганите и учениците ще дефилират с изработени от тях тоалети на приказни герои. Облеклото е направено от подръчни и рециклирани материали.

В модното ревю ще бъдат представени 24 тоалета, които ще бъдат оценявани от компетентно жури. Участниците ще се състезават в следните категории:

- „Най-атрактивен тоалет”;

- „Най-автентичен тоалет”;

- „Най-забавен герой”;

- „Най-артистичен герой“;

- „Любимец на публиката”.

Децата и младежите за пореден път ще докажат и своите таланти – те ще зарадват публиката с богата програма от песни, танци, скечове и стихотворения. За всички участници са подготвени много изненади и награди.

За доброто настроение на участниците, екипите на Общностен център за деца и родители „Царевград”, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания и Център за обществена подкрепа ще организират различни занимания по интереси. В празничната програма ще се включат също Фондация „Happy Mums“ със заниманията Happy Kanga Mums - безопасни и забавна следродилни тренировки за майки и бебета. Фондация „Искам бебе“ също ще вземе участие в събитието чрез провеждането на информационна кампания за дейностите, които реализира.

        



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов